Datum: 1 / mei / 2015
Tijd: 20:30
Adres: Grotestraat 58, Ede
Coming Soon

BACH AAN HET WOORD

Oude Kerk Ede

Na het succes dat Kamerkoor Ars Musica in 2013 boekte met het meerjarenconcept BACH AAN HET WOORD, werd deze lijn met succes op verschillende plaatsen in 2014 en nu ook in 2015 voortgezet. Centraal in dit concept staat het hoorbaar maken van muzikale en tekstuele lijnen vanuit de kerkmuziek van Bach richting muziek uit andere tijden. Zo past de geheel nieuwe compositie ‘Abendlied’ van Daan Manneke geheel in het totaalprogramma dat is gemaakt vanuit Bachs motet BWV 227: ‘Jesu, meine Freude’. Het is beslist de moeite waard om het oorspronkelijke motet naast dit nieuwe werk te komen beluisteren. Een avond waarop heden en verleden elkaar treffen en leiden tot een ongekend muzikale belevenis!

Zingt u graag en bent u fan van Bach? Kom dan naar de meezing-workshop Bachkoralen, aanvang 19:30. Samen met de professionele zangers van Kamerkoor Ars Musica en onder de inspirerende leiding van Patrick van der Linden studeren we op de muziek van Bach. Ook zal er aandacht worden besteed aan achtergrondinformatie over het zingen van Bach’s meesterlijke koralen en krijgt u, zo nodig, tips van de zangers over het juiste stemgebruik.

Na de meezing-workshop Bachkoralen kunt u direct genieten van het prachtige concert van Kamerkoor Ars Musica met als centraal motet BWV 226 ‘Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf’. Een programma met Bach en componisten die geïnspireerd werden door Bach en zijn muziek.

In BACH AAN HET WOORD vormen de geestelijke werken van Bach de spil van het programma. Vanuit het thema van het motet ‘Jesu, meine Freude’ worden parallellen getrokken naar composities van Schütz, Mendelssohn, Brahms, Distler e.a. Tevens is er speciaal voor dit programma een opdrachtcompositie geschreven door de bekende componist Daan Manneke.