Datum: 16 / sep / 2015

Masterclass Klinkend Leiderschap

Gouderak

Klinkend Leiderschap!

Ars Musica Orkest zoekt het bedrijfsleven op

Stichting Ars Musica organiseert in samenwerking met Lansigt accountants en belastingadviseurs B.V.  en het Ondernemersnetwerk Ars Musica op woensdag 16 september 2015 een workshop onder het motto Klinkend Leiderschap!
In deze workshop kunnen managers en ondernemers op een speelse en spannende manier inzicht krijgen in de toekomstbestendigheid van hun leiderschapsstijl en leiderschapscapaciteiten.

De manager van de toekomst verstaat de kunst om werknemers te inspireren, producten te bezielen, vertrouwen uit te stralen en met een hoge mate van flexibiliteit creatief te zijn en voordeel te halen uit veranderingen. Al meer dan 150 jaar is dat precies wat een goede dirigent van een orkest doet. De dirigent als orkestmanager slaagt erin door (non-)verbale communicatie een groep professionals in beweging te krijgen, waarbij iedere professional de zelfde gezamenlijke uitkomst nastreeft en daar ook nog eens geheel voor gaat. Kortom: een manager kan veel leren van een dirigent.

Net als in het succesvolle Tv-programma Maestro kunnen deelnemers aan deze workshop leiding geven aan het 40-koppige Ars Musica Orkest. Ze krijgen daarbij de spiegel voorgehouden op hun stijl van leiden en communiceren en hun houding en uitstraling in een situatie die nieuw en spannend is voor hen was. Muzikale kennis of voorgeschiedenis is niet vereist. De te spelen muziekstukken zijn overbekend en worden van tevoren meegedeeld aan de deelnemers.

De workshop duurt van 15.00 uur tot 19.00 uur. Na een introductie en instructie van ongeveer vijf kwartier gaan maximaal twaalf deelnemers ‘op de bok’ voor het orkest van de Stichting Ars Musica met professionele musici. Zij zijn dankzij hun muzikaliteit bereid en in staat om de deelnemers een goede leerervaring te geven op hun getoonde leiderschap als dirigent. Deelnemers krijgen eenvoudige dirigeeropdrachten (bv. ‘houd het tempo vast’) en voeren die uit met het orkest in korte muziekfragmenten. De dirigeeropdrachten zijn in de instructie al doorgenomen met de deelnemers. Ervaringen worden besproken en getoetst met elkaar. Na afloop is er een gezamenlijke maaltijd met nabespreking van de ervaringen door de deelnemers. Tevens organiseert wijnhuis Kastelein uit Polsbroek een wijnproeverij van Hongaarse wijnen.

De workshop staat ook open voor deelnemers die niet zelf ‘op de bok’ gaan, maar wel het proces helemaal meemaken in of achter het orkest. Op die manier kunnen zij mee spreken en denken over de manier waarop het leiderschap wordt ingevuld en wat ze daarvan van kunnen leren.

De workshop vindt plaats op een unieke locatie: het voor dit doel speciaal ingerichte magazijn en de kantine van Verdouw Bouwproducten B.V. in Gouderak, dat deze locatie graag ter beschikking stelt voor dit bijzondere evenement.

De inhoudelijke begeleiding van de workshop is in handen van Patrick van der Linden (artistiek leider Stichting Ars Musica) en Dirk Louter (trainer/adviseur, trekker Ondernemersnetwerk Ars Musica).

Deelname aan de workshop kost € 195,- (ex. BTW) voor deelnemers die daadwerkelijk gaan dirigeren. Dit is inclusief de instructie. Andere deelnemers betalen € 95,- (ex. BTW). Voor alle deelnemers is dit inclusief de maaltijd; daarnaast is er gratis toegang voor de aansluitende openbare repetitie van het orkest. Dat repeteert vanaf 19.30 uur voor het concert in De Doelen in Rotterdam

Deze workshop is een onderdeel van de Ars Musica Lansigt Muziekvierdaagse die gehouden wordt van woensdag 16 september t/m zaterdag 19 september 2015.

 

Aanmelden kan via: Info@stichtingarsmusica.nl