Concerten

Datum: 18 / mrt / 2017
Tijd: 19:30 uur

Messiah G.F. Handel – Openingsconcert Bachweek 2017

Oude Kerk, Zeist

Drie weken.

Het lijkt een onwaarschijnlijk korte tijd om een meesterwerk als de Messiah te construeren. En toch: Georg Frederic Handel deed het. Geïnspireerd door Charles Jennens’ prachtige libretto over Jezus Christus, de Messias, componeerde hij in 1741 een monumentaal oratorium voor koor, solisten en orkest dat de eeuwen met glans heeft doorstaan. In ‘Messiah’ zien we het leven van Jezus Christus van geboorte tot hemelvaart.

Drie weken.

Het lijkt een onwaarschijnlijk korte tijd om dit meesterwerk opnieuw te ontdekken. Maar bij Ars Musica wordt dit mogelijk voor jonge en gedreven zangers uit het hele land. Geïnspireerd door de prachtige muziek van Handel gaan zij de unieke uitdaging aan om binnen een tijdsspanne van drie weken hun vocale talent te bundelen tot een prachtige uitvoering op 18 maart 2017 onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Ars Musica Orkest en een kwartet topsolisten maakt een unieke ervaring compleet.

Voor het Ars Musica Messiahkoor, solisten, Ars Musica Orkest en publiek een feest om mee te maken. We verwelkomen u hier graag.

 

Messiah – Georg Frederic Handel
Ars Musica Messiahkoor
Ars Musica Orkest
Patrick van der Linden – dirigent

Lauren Armishaw Sopraan
Daniël Elgersma  Altus
Frank Fritschy Tenor
Daniël Hermán Mostert Bas

Prijzen:

Voorverkoop
tot 12 jaar € 5,-
tot 18 jaar en voltijd studenten € 10,-
Volwassenen € 22,-

Aan de Kerk
tot 12 jaar € 7,50-
tot 18 jaar en voltijd studenten € 15,-
Volwassenen € 27,50

Pauzedrankje is bij de prijs inbegrepen.

 

Tickets zijn ook te koop bij:
Pelgrim Boeken en Muziek, Steynlaan 51
Boekhandel Groeneveld, Steynlaan 17