Datum: 20 / sep / 2019
Tijd: 20:15
Adres: Schouwburgplein 50, Rotterdam

MozART29! Ars Musica Orkest, Concertkoor & Matthijs Koene

Concertgebouw De Doelen

Het Ars Musica Orkest is een van de nieuwe orkestparels in ons land. Het musiceert onder leiding van Patrick van der Linden en richt zich op klassieke muziek vanaf Bach tot heden.

Het Ars Musica Orkest schuwt het avontuur niet. Dertig musici spelen Mozarts 29e Symfonie staande en uit het hoofd, wat lef en doorzettingsvermogen vereist. Zo heeft u het nog nooit eerder horen uitvoeren! In dit werk uit 1774 laat de dan 18-jarige Mozart horen hoe hij zijn vleugels uitslaat in symfonische muziek. Hij integreert alles wat hij tot dan toe gehoord heeft tot een klankmirakel ten top. Daarbij is het tegelijk een typisch Mozart-stuk: zijn individuele symfonische stem klinkt luid en duidelijk.

Ook Matthijs Koene, een van de meest vooraanstaande en grensverleggende panfluitisten van onze tijd, gaat het muzikale avontuur graag aan. Matthijs Koene zal schitteren in Mozarts Eerste Fluitconcert.

Slechts de allergrootsten slagen erin hun hoogstpersoonlijke handtekening te zetten onder eigen muziek. Onmiskenbaar horen we dit ook in Bachs magistrale Mis in G groot. Op onovertroffen wijze maakt Bach een synthese tussen oude en nieuwe stijlen.

Mozart – Fluitconcert 1, KV 313
Mozart – Symfonie 29, KV 201
Bach – Mis in G, BWV 236
Esenvalds – In Paradisum

Matthijs Koene, panfluit
Ars Musica Orkest
Ars Musica Concertkoor
Patrick van der Linden, dirigent

Prijzen:
Studenten € 10
Rang 3 € 20
Rang 2 € 29
Rang 1 € 38
Toprang: € 45