Datum: 23 / mei / 2015
Tijd: 21:00
Adres: Grote Dobbe Zoetermeer
Gratis

Pinkster Event 2015

Grote Dobbe Zoetermeer

Pinksteren zijn twee vrije dagen…

De christelijke feestdagen – die uitdrukking geven aan de grote thema’s in het christelijk gedachtegoed- komen steeds meer los te staan van die thema’s. Als je de gemiddelde Nederlander vraagt wat we vieren met Kerst of met Pasen, moet men het antwoord al snel schuldig blijven. De betekenis van het pinksterfeest is al helemaal niet meer bekend. Dit terwijl er twee feestdagen aan zijn gewijd en er talloze kunstuitingen zijn die verwijzen naar de Bijbelse geschiedenis van Pinksteren.

Het live Paasevent The Passion (EO- 2,8 miljoen kijkers in 2012!) toont aan dat er bij het grote publiek wel degelijk behoefte is aan bezinning op de achtergrond van de feesten.

Pinksteren is de uitstorting van de Heilige Geest

Een aantal Zoetermeerders (Henk Willem van Dorp, Ds. Jaap van den Akker, Willem Vermeulen) hebben daarom ook de Stichting ‘Pinkster-event’ opgericht om op 6 juni 2014, de vrijdag van het Pinksterweekend, een Pinkster-event te organiseren voor heel Zoetermeer en omstreken. Pinksteren 2014 is dan ook een poging om het ‘oude’ feest van Pinksteren te verbinden aan het hier en nu, en de zeggingskracht van dit feest te laten spreken.

Pinkster-event Zoetermeer 2014

Op zaterdag 16 mei worden er in Zoetermeer in diverse openbare ruimten zes zogenaamde flashmob’s uitgevoerd. Een flashmob wordt uitgevoerd door een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets verrassend doet en daarna weer snel uiteenvalt. Samen vormen de zes flashmob’s een grote flashmob. Aan deze flashmob’s doen uit alle wijken mensen mee. Deze flashmob’s worden met camera’s opgenomen. De opnamen worden geprojecteerd op grote video-schermen en zijn onderdeel van de grote voorstelling op 6 juni bij de Grote Dobbe.

Op zaterdagavond 23 mei is er bij en op de Grote Dobbe een groot live-event. Met orkest (Ars Musica Orkest), dansers, solisten en acteurs wordt vanuit het thema herschepping het verhaal van Pinksteren vertelt en gezongen. Aansprekende teksten en een mix van klassieke en lichte muziek. Een mix van stijlen zoals de Night of the Proms. Solisten en acteurs hebben landelijke bekendheid , passend bij de diverse rollen.

De landelijke Protestantse Kerk Nederland is partner van dit event. Ook de gemeente Zoetermeer en Floravontuur ondersteunt het Pinkster-event van harte.