Datum: 25 / jun / 2016
Tijd: 13:30
Adres: Achter de Kerk 16, Gouda

Ars Musica Dag

St. Jan Gouda

De Ars Musica Dag is een cultureel event in de St. Janskerk in Gouda.
Twee jaar geleden was deze dag een groot succes, en een nieuwe traditie is gestart! Dit evenement bestaat uit verschillende onderdelen: een openingsconcert, een educatieve voorstelling, een muzikale workshop voor kinderen workshops voor tieners en volwassenen, een cantatevespers, een foodmarket en een avondconcert. Alle ensembles van Stichting Ars Musica werken mee aan deze speciale dag voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom!

Geplande activiteiten:

Ochtendprogramma
1. Masterclass orgel: Gerben Budding treedt op als master. Deelnemers bespelen het Moreau-orgel, waarbij het thema van deze masterclass “Muziek rond J.S. Bach” (Bach en tijdgenoten, zonen, leerlingen, etc.) is. Er is plaats voor organisten om zich actief te ontwikkelen of als hospitant om mee te luisteren.
Tijd: 9:00-11.00 uur

Middagprogramma
2. Openingsconcert Nun danket allen Gott om 13:30
3. Muzikale voorstelling De Zilveren Bruiloft van Bach. Bekijk hier de trailer.
4. Workshops voor alle leeftijden
5. Liedklas. Onder leiding van Astrid Krause en Margreet Rietveld werken zangers individueel of in groepsverband aan voordracht, klankkleur, tekstbegrip en intonatie.
6. Educatieve kindervoorstelling voor kinderen van 4-8 jaar van 15.00-16.00 uur.
7. Cantatevespers met onder meer cantate 147 (Herz und Mund und Tat und Leben) van Johann Sebastian Bach, met koor, orkest en solisten.

Aansluitend is er een foodmarket, met menu’s voor zowel volwassenen als kinderen, georganiseerd door Catering Service Hoogerbrug.

Avondprogramma
8. Schubertiade. De dag wordt zeer sfeervol afgesloten met koorwerken en instrumentale werken uit de 19e eeuw. Koren, solisten, een klarinettist en een pianist verzorgen dit afsluitend concert.

De St. Jan in Gouda is de locatie waar we opnieuw graag uw gastheer zijn. De complete kerk met alle bijgebouwen en zalen hebben we voor u gereserveerd. De bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer is uitstekend, het gebouw is sfeervol en ruim en de faciliteiten zijn van hoge kwaliteit. In St. Jan is alles goed geregeld. De toiletten zijn verzorgd en netjes. De kerk is ruim en sfeervol en berekend op veel bezoekers. In dit gebouw biedt Ars Musica jong tot oud een educatief en inspirerend programma aan om samen een duurzame basis voor de toekomst te leggen. Hoofddoel is muzikale inspiratie doorgeven en creëren die ontstaat door muzikale en educatieve samenwerkingsvormen tussen kinderen en volwassenen.

Prijzen:
Dagprijs (van 13.30 – 22.00 uur) €40,-
Middag (van 13.30 – 16.30 uur) €20,-
Foodmarket (17.30 – 19.30 uur) €10,-
Avond: Schubertiade (20.00 – 22.00 uur) € 15,-
Masterclass Moreauorgel Actieve deelname € 40,-/ Hospitant € 20,-

Kinderen t/m 12 jaar Dagrpijs € 5,-

Gezinsprijs (toegang van 13.30 – 19.30 uur) € 55,-

Aanmelden via arsmusicadag@gmail.com