Datum: 16 / jan / 2016
Tijd: 19:30
Adres: Voorstraat 216, Dordrecht

Messiah

Augustijnenkerk Dordrecht

In 1741 componeerde Georg Friedrich Handel een werk dat inmiddels als een van zijn bekendste geldt: de Messiah. Dit voor koor en orkest geschreven stuk bevat losse teksten uit de Psalmen, de profetieën van onder meer Jesaja en uit Openbaringen. Het uitdagende oratorium wordt in januari uitgevoerd door het Meisjeskoor en Jong Mannenkoor van Ars Musica onder leiding van Arjen J.A. Uitbeijerse.

Het Messiah-project is opgesplitst in meerdere activiteiten die gericht zijn op het koor en op publiek. Leden uit beide koren kunnen meedoen aan een masterclass onder leiding van zangpedagogen Margreet Rietveld en Pieter van Breugel. Ook wordt er aandacht besteed aan podiumpresentatie. Het draait dus om veel meer dan om alleen het zingen van de Messiah. Met dit project wordt daarnaast beoogt om jongeren te betrekken bij deze muziek: een open repetitie voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar waarbij zij highlights uit de Messiah mee mogen zingen, zet daar specifiek op in.

Al deze activiteiten werken toe naar de slotuitvoering in de Augustijnenkerk te Dordrecht. Deze avond -waarbij de gehele Messiah zal worden uitgevoerd- vindt plaats op 16 januari 2016 en begint om 19.30 uur.

Ik speel zelf klavecimbel.