Datum: 24 / mei / 2019
Tijd: 20:00
Adres: Zuiderstrandtheater, Scheveningen

Nelsonmesse Haydn en Dettingen Te Deum Handel

Zuiderstrandtheater Scheveningen

Het Haags Toonkunstkoor bestaat 190 jaar en viert dit achtendertigste lustrum in het voorjaar met de uitvoering van twee prachtige koor klassiekers waarbij vreugde en victorie centraal staan:

Dettingen Te Deum – Georg Friedrich Händel
Nelson-Messe – Joseph Haydn

Het concert staat onder leiding van Patrick van der Linden, sinds 1 januari 2019 als dirigent en artistiek leider verbonden aan het Haags Toonkunstkoor.

Het Promenade Orkest
Varvara Tishina – sopraan
Marie Anne Jacobs – alt
Erik Slik – tenor
Hans Christian Hinz – bas

De Birth of British Music kan nagenoeg uitsluitend op het conto van de grote Duitstalige componisten Händel en Haydn worden geschreven.

Het Dettingen Te Deum is een publieke muzikale huldiging waarin de overwinning van King George II op de Franse legers in 1743 in de Slag van Dettingen wordt gevierd. Solo- en koordelen wisselen elkaar martiaal en jubelante klinkend af en culmineren in een eclatant slotkoor.

De Nelson Messe van Haydn wordt gerekend tot zijn volgroeide werken waarin zijn Londoner Symphonies weerklinken . Solo- en koordelen wisselen elkaar niet af, maar vormen een symbiose samenklank. Oorspronkelijk (1798) in opdracht van de Esterhazy ’s geschreven werd deze mis in euforie na de eerste nederlaag van Napoleon aan de Nijl al snel vernoemd naar de Britse overwinnaar admiraal Nelson. Het Gloria uit deze mis klink onvergetelijk feestelijk.

In het najaar zal het achtendertigste lustrum van het Haags Toonkunstkoor worden gewijd aan de grote feestelijke koorwerken van Mozart.

Kaartverkoop

Prijs € 25,00 / € 12,50 < 27 jaar
(inclusief garderobe, pauzedrankje en programmaboekje)

via www.zuiderstrandtheater.nl